Doel

krachtige vertellingen, nieuwe taal

Home / Stichting / Doel

Aard is een platform voor het ontwikkelen en uitvoeren van artistieke projecten, die zich richten op nieuwe, vergeten of verloren vertellingen van culturele of existentiële waarde. Tevens staat de zoektocht / experiment met artistieke taal centraal. Met de taal wordt hier niet (enkel) uitingen in woord bedoeld. Het gaat ook om non-verbale taal zoals die van beelden, licht, audio-visual, ezv. Aard is expliciet gericht op kunstenaars of samenwerking van kunstenaars, die verschillende media gebruiken om zo tot een nieuwe taal te komen.

Artistieke kwaliteit is een pré! Aard is geboren vanuit de overtuiging dat kunst niet aan kwaliteit hoeft in te boeten om gewaardeerd te worden door een brede groep toeschouwers.

Aard is geïnitieerd door Nataliya Golofastova omdat haar werk zich moeilijk in een hok liet passen. Maar het is niet uitsluitend bedoeld om exclusieve producties van Golofastova tot stand te brengen. Het is ook een platform voor initiatieven en samenwerking met andere kunstenaars, vanuit verschillende media, die in de lijn van de Aard-gedachte zoeken naar krachtige vertellingen en nieuwe artistieke taal.

Facebook