Warme winkel

Samenwerking in Sint Petersburg

Home / NIEUWS / Warme winkel

Oktober 2013 – Voor de derde keer gaat Golofastova samenwerken met de dadaïstische theatergroep Warme Winkel. In de tweede helft van oktober doet zij met Jeroen de Man in Sint Petersburg research voor zijn voorstelling over de verdwenen Aristocratische Dynastie Stroganoff. Volg dit avontuur via Facebook pagina.

Vanaf de zestiende eeuw hebben de Stroganoffs, als rijkste burgers en aristocraten van het land, een rol van immense economische en culturele betekenis gespeeld. Sint Petersburg zou nooit de stad worden van architecturale allure en een artistiek mekka zonder Stroganoff ‘s bijdrage. Maar tijdens het bloedbad van de Socialistische Revolutie van 1917 werden de Stroganoffs onteigend en vluchtten ze naar het Westen. Zo raakte deze ooit zo machtige familie in vergetelheid. Slechts het gerecht ‘Beef Stroganoff’ blijft over.

Golofastova deed eerder al research, interviews en cultuuradvies bij de Warme Winkel tijdens het maken van een reeks Russische voorstellingen: Poëten en Bandieten (Festival De Keuze 2010) voorstelling over Siberische dichter Boris Ryzhji en Jandergrouwnd (2012) voorstelling over de artistieke Underground tijdens de Sovjettijd.

Facebook